Начало / Акцент Евро Финансиране / Агенцията по горите с нов шеф, двама висши горски зад решетките

Агенцията по горите с нов шеф, двама висши горски зад решетките

Досегашният зам.-изпълнителен директор на Агенцията по горите инж. Росен Попсавов е назначен за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите. Оставката по негова молба на досегашния директор Григор Гогов е приета, съобщиха от МЗХГ.

Същевременно продължава разследването срещу престъпна група за дърводобив и търговия, в която са участвали и шефовете на Държавното горско стопанство в Своге Петър Петров и на Регионалната дирекция по горите Милко Христов, който се счита за ръководител на групата. В бандата са още собствениците на дърводобивната база в село Батулия Георги Танев и синът му Петьо Петела, както и един стражар. Всички са под арест.

Почти 40 000 лева са открили разследващите в домовете на задържаните петима душиВ базата са открити пет незаконни пушки и огромно количество боеприпаси, съобщи Нова тв. Продължават претърсванията и разпити на свидетели, издирват се още съпричастни към групата, който е действала от 2014 г. насам.

В рамките на седмица бяха установени две злоупотреби в Агенцията по горите. На 14 септември директорът на агенцията Георги Гогов подаде оставка, след като тв разследване установи, че има съмнения за подставени лица и неизгодни сделки при изграждането на оградата срещу дивите свине в Северна България. От МЗХГ не откриха злоупотреби, но предадоха случая на висшестояща инспекция.

ВИЖ СЪЩО

конкурентоспособност-2019

Как да повишите производствения капацитет на Вашето малко или средно предприятие до 21.05.2019 г.

До 21.05.2019 г. всички микро, малки и средни предприятия, които имат приключени 3 финансови години …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.