Начало / Акцент Евро Финансиране / Актуализиран е индикативният график за отваряне на мерки по ПРСР
кайсиева градина

Актуализиран е индикативният график за отваряне на мерки по ПРСР

Новият индикативен график, по който ще се отварят мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), е публикуван на страницата на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

кайсиева градинаСпоред него, първите мерки ще се отворят в началото на юли. Те ще са мярка 2.1.2 за осигуряване на консултантски услуги (касаят Националната служба за съвети в земеделието) и мерките 19.2 за програмата ЛИДЕР и 19.3 за Местните инициативни групи (МИГ).

  • Мярка 4.1.2 „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма (ТПП) за развитие на малки стопанства“ ще бъде отворена от началото на август до края на септември.
  • Мярка 6.1 „Създаване на стопанства на млади фермери“ ще стартира в последната седмица на август и приемът ще продължи до края на октомври.
  • Мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на земеделски продукти“ тръгва от 1 септември и ще е отворена до края на октомври.
  • Мярка 14 за хуманно отношение към животни се отваря от средата на септември до средата на октомври.
  • Мярка 9 за учредяване на групи и организации на производители е определена за прием от средата на ноември до средата на декември.
  • Мярка 16.1 за иновации „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“ ще е отворена от 1 ноември до средата на декември.
  • Мярка 7.3, която е за обновяване на селата в селските райони, касае широколентовата инфраструктура. Приемът по нея ще продължи през целия октомври.
  • Мярка 7.6 за възстановяване на религиозните храмове ще бъде отворена от началото на ноември до края на декември.
  • За мярка 19.4, която е за популяризиране на стратегията за местно развитие, приемът ще е през целия август.

Целият актуализиран индикативен график за прием на заявления за подпомагане по Програма за развитие на селски райони – за 2017 г. – може да видите, натискайки следния файл => Индикативен график 2017_актуализиран

ВИЖ СЪЩО

Финансирането за развитие на туризъм, производство и услуги започна в обхвата на отделни Местни инициативни групи

Финансиране на идеята Ви по подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ все още …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.