Начало / Акцент Евро Финансиране / Бойко Борисов уволни земеделския зам.-министър Цветан Димитров и още трима
цветан димитров
Цветан Димитров

Бойко Борисов уволни земеделския зам.-министър Цветан Димитров и още трима

цветан димитров
Цветан Димитров

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

Още преди първия протест миналата седмица Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) поиска оставките на Цветан Димитров, на директорa на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорa на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров. Те също са освободени от работа в министерството по разпореждане на Борисов.

Досегашният съветник на Порожанов – Бойко Синапов, също си тръгва от министерството.

Днешният протест на овцевъди и козевъди пред МЗХГ бе организиран от НОКА. Срещу него се обявиха други животновъдни организации. Въпреки това, протестиращите се струпаха пред сградата на министерството, разляха мляко на плочите и запалиха вълна от овце. С виковете „Оставка“, събралите се дадоха 1 час на министър Порожанов да се откаже от поста и внесоха декларация в правителството. По-късно премиерът взе решение Димитров, Възелова, Праматаров и Синапов да бъдат освободени.

ВИЖ СЪЩО

МЗХГ изпълнява препоръки на Сметната палата за силен контрол върху биохрани

Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) изпълнява  препоръките от одита на Сметна палата за засилване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.