Начало / Акцент Евро Финансиране / Бойко Борисов уволни земеделския зам.-министър Цветан Димитров и още трима
цветан димитров
Цветан Димитров

Бойко Борисов уволни земеделския зам.-министър Цветан Димитров и още трима

цветан димитров
Цветан Димитров

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

Още преди първия протест миналата седмица Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) поиска оставките на Цветан Димитров, на директорa на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорa на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров. Те също са освободени от работа в министерството по разпореждане на Борисов.

Досегашният съветник на Порожанов – Бойко Синапов, също си тръгва от министерството.

Днешният протест на овцевъди и козевъди пред МЗХГ бе организиран от НОКА. Срещу него се обявиха други животновъдни организации. Въпреки това, протестиращите се струпаха пред сградата на министерството, разляха мляко на плочите и запалиха вълна от овце. С виковете „Оставка“, събралите се дадоха 1 час на министър Порожанов да се откаже от поста и внесоха декларация в правителството. По-късно премиерът взе решение Димитров, Възелова, Праматаров и Синапов да бъдат освободени.

ВИЖ СЪЩО

100% финансиране на центрове за професионално обучение

Програма за развитие на селските райони предоставя възможност за получаване на 100% безвъзмездна финансова помощ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.