Начало / Акцент Евро Финансиране / България и ОАЕ ще улеснят оперирането на бизнеса

България и ОАЕ ще улеснят оперирането на бизнеса

Д. Танева и Ал МансуриБългария и Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще работят за улесняване оперирането на бизнеса в областта на земеделието и храните. За това се споразумяха днес на среща в МЗХ аграрният министър Десислава Танева и инж. Султан Бин Саед Ал Мансури, министър на икономиката на АЕР. Министър Мансури и водената от него делегация са на работно посещение в България.

Десислава Танева запозна Ал Мансури с развитието на селското стопанство у нас. „Сектор „Земеделие“ осигурява близо 17 % заетост на населението. Инвестициите в отрасъла за миналата година по предварителни данни са над 900 млн. евро“, посочи тя. По думите й близо 4 млн. хектара е обработваемата земя в България. Министър Десислава Танева допълни, че страната ни бележи ежегоден ръст в областта на зеленчукопроизводството, полското и оранжерийно производство, както и 50% ръст при трайните насаждения. Тя подчерта, че България е световен лидер в производството на лавандулово и розово масло.

Нашият министър посочи, че в началото на следващия месец страната ни ще се представи на изложение в ОАЕ с щандове по три промоционални програми, финансирани с европейски средства. На тях ще бъдат изложени плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти.

„Имаме ясна визия за развитие на сътрудничеството и инвестициите в земеделския сектор в България“ каза в отговор Ал Мансури. „С добрата си  инфраструктура, ОАЕ могат да допринесат за достигане на българска земеделска продукция до различни части на света, особено до Близкия Изток и Африка“.

ВИЖ СЪЩО

До дни компенсират овощари с 63 хил. лв.

Допълнителен финансов ресурс от 63 000 лв. за унищожени овощните насаждения одобри УС на ДФЗ, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.