Начало / Акцент Евро Финансиране / България ще е домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство през 2017 г.

България ще е домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство през 2017 г.

лозе, виноБългария ще бъде домакин на 40-ия юбилеен Световен конгрес по лозарство и винарство и на 15-та Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното (OIV) през 2017 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ). Решението бе гласувано единодушно от държавите-членки на OIV на заседанието на Изпълнителния комитет на Организацията на 16 април 2016 г. в Париж, Франция.

Провеждането на този престижен форум в България ще бъде реклама не само за българското вино, но и за страната ни като винопроизводител, отбелязват от МЗХ. Събитие от подобен мащаб ще бъде и изключителна възможност за обмяна на опит и презентация на България ни като добра винена  дестинация. В рамките на конгреса експерти от цял свят ще дойдат на място и ще представят постиженията си, ще бъдат разисквани научно-технически теми и ще могат да осъществят полезна обмяна на опит и иновации.

Конгресът ще се проведе в рамките на 8 дни и ще събере над 1 000 представители от всички държави-членки на OIV. Това е форум, на който се събира международната научната общност и администрацията, която работи в сектора, водещи световни баери и търговци на вина, както и водещи винени журналисти от цял свят. По време на него се дискутират и определят политиките на развитие в лозарството и винарството.

OIV е междуправителствена организация с призната компетентност за своята работа от научно-техническо естество по отношение на лозовите насаждения, виното, напитките на основата на вино, десертно грозде, стафиди и други продукти, базирани на лозарството и винарството. Членове на ОІV са 46 отделни суверенни държави, 21 от които са страни от Европейския съюз.

ВИЖ СЪЩО

На 24 април превеждат субсидиите за тютюна

До 85 млн. лв. преходна национална помощ ще получат над 41 000 тютюнопроизводители. Министърът на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *