Важна информация
Начало / Акцент Евро Финансиране / Български и китайски аграрни учени ще разработват общи проекти

Български и китайски аграрни учени ще разработват общи проекти

Селскостопанската академия (ССА) и Юнанската академия за селскостопански науки, Китай сключиха споразумение за научно-техническо сътрудничество в областта на селското стопанство. Споразумението ще послужи за разширяване и задълбочаване на съвместните дейности между двете организации в области като почвознание, агроекология, генетика и селекция на растенията, защита на околната среда, хранителни технологии, агроикономика и други. Подписаният документ е от значение както за ССА, така и за Юнанската академия, тъй като ще насърчи българските и китайските учени да работят заедно в научни проекти в селското стопанство, да споделят научни познания и да посещават научните звена на двете организации.

Китайската делегация е на специално посещение в България. Заместник-председателят на Юнанската академия по селскостопанска науки проф. Фен Янхонг и още 5 професора работещи в различни направление в аграрната наука се срещнаха с ръководството на ССА. Председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Тотка Трифонова запозна китайските учени с новостите в дейността на научната институция и постиженията в областта на научно-изследователската и научно-приложната дейности в земеделския сектор.

На срещата присъства и г-н Луо Кинг –  втори секретар, отговарящ за науката и технологиите към посолството на Китайската народна република в България.

По време на визитата си в България китайските учени ще посетят някой от структурните звена на Академията – Агробиоинститут – София, Институт по растителни генетични ресурси “К. Малков”, гр. Садово, Институт по розата и етеричномаслените култури, град Казанлък и Института по овощарство, град Пловдив.

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Връчиха 14 договора по мярка 4.1 на Рибарската програма

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева връчи първите договори, сключени по Програмата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *