Начало / Акцент Евро Финансиране / Български мениджъри могат да съпроводят Фил Хоган в 6 държави в Азия и Америка

Български мениджъри могат да съпроводят Фил Хоган в 6 държави в Азия и Америка

През 2016 г. земеделският комисар планира да посети Мексико, Колумбия, Китай, Япония, Виетнам и Индонезия 

Фил ХоганБългарски мениджъри могат да станат част от бизнес делегациите, които ще съпроводят европейския комисар по земеделие и селски райони в 5 държави извън Европа. Комисарят Фил Хоган планира за 2016 г. визити в Мексико, Колумбия, Китай, Япония, Виетнам и Индонезия с цел идентифициране на нови пазари, съобщава Министерството на земеделието и храните. Целта е да се отворят вратите на операторите от ЕС към пазарите на посочените държави не само за базови земеделски продукти, но и за преработени продукти с добавена стойност.

Фил Хоган е изразил желание да бъда придружен от около 30 ръководители на компании, представляващи ключовите сектори в търговията на ЕС със съответните държави. Секторите, които Комисарят споменава, без да ги ограничава, са: спиртни напитки, вино, млечни продукти, свинско месо, пилешко месо, зехтин, плодове, зеленчуци и преработени храни.

Поредицата от дипломатически мисии на комисаря ще започне с посещение в Мексико и Колумбия през месец февруари 2016 г., ще продължи с визити в Китай и Япония през месец април 2016 и ще завърши във Виетнам и Индонезия през втората половина на 2016 г. По време на посещенията се предвиждат срещи на политическо ниво, както и с представители на бизнеса и предприемачи.

В сайта на МЗХ (рубриката „Актуално“) са публикувани покана и апликационна форма, която заинтересованите за посещенията в Мексико и Колумбия следва да попълнят и изпратят на електронен адрес: [email protected] в срок до 4 декември 2015 г. Всички апликационни форми ще бъдат разгледани от екип в Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК.

Разходите за посещенията ще са за сметка на участниците. По време на визитите от всеки участник се очаква да направи презентация на компанията и продуктите си, както и при желание да осигури такива за дегустация.

Апликационните форми за следващите визити – Япония и Китай през месец април 2016 г. и Виетнам и Индонезия през втората половина на 2016 г. също ще бъдат публикувани на страницата на Министерството на земеделието и храните, щом бъдат получени от Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК.

ВИЖ СЪЩО

За последно през 2018-а земеделските министри ще обсъдят новата ОСП, фипронила, климата

Правителството прие позицията на България за заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.