Начало / Акцент Евро Финансиране / Бюджетът на ЕС след 2020 г. ще е по-висок, но за земеделието ще намалее

Бюджетът на ЕС след 2020 г. ще е по-висок, но за земеделието ще намалее

През следващия програмен период – 2021-2027 г. в многогодишната финансова рамка е заложен по-висок бюджет от настоящия. Той ще е в размер на 1,27 трилиона евро при 1,03 триона евро в този програмен период, съобщава Politico, като се позовава на свои източници.

Средствата се увеличават заради по-високите вноски – до 1,11%, от брутния национален доход на страните от ЕС. Така например вноската на Германия ще бъде увеличена с до 12 млрд. евро, като в този период държавата плаща 35 млрд. евро.

Въпреки че Европейската комисия ще разпределя повече средства, за земеделието и селските райони бюджетът ще бъде намален според предварителните коментари на комисаря по бюджета Гюнтер Йотингер.

Приоритетни за бъдещия европейски бюджет ще са подобряването на сигурността, европейската отбрана, иновациите, миграцията и проблемите на младежта, анонсираха по-рано днес от ЕК.

Днес председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер ще представи финансовата рамка пред Европейския парламент. Предвидени са и дебати в пленарната зала.

 

ВИЖ СЪЩО

Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“ през 2018 г.

9 мерки по ПРСР ще се отворят през 2019 г. „Над 2,5 млрд. лева са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.