Начало / Акцент Евро Финансиране / Бюджетът по мярка 6.3 за малките стопанства ще е 20 млн. евро

Бюджетът по мярка 6.3 за малките стопанства ще е 20 млн. евро

васил грудевБюджетът по мярка 6.3 „Стартова помощ за развитие на малките стопанства“ ще е 20 млн. евро, съобщи в Пловдив зам.-министърът на земеделието Васил Грудев. Мярката ще се отвори в началото на април и приемът по нея ще продължи четири седмици.

Финансовата помощ за одобрените проекти ще се изплаща двукратно – първото плащане ще е в размер на 10 хил. евро, второто – 5 хиляди.

Приоритетните сектори отново ще са плодове, зеленчуци, животновъдство и биологични стопанства. Биологичните ферми, които са в преход, няма да получат допълнителен брой точки като биологични. Такива ще бъдат дадени само на сертифицираните стопанства, допълни Грудев.

Националната служба за съвети в земеделието ще изготвя безвъзмездно проекти на малките стопани, чиито ферми имат до 8 000 единици стандартен производствен обем.

Министерството има сигнали, че някои производители изкуствено разделят стопанствата си, за да се вместят в характеристиката за „малки“. „Ще вземем всички адекватни мерки, за да не допуснем това“, каза зам.-министърът.

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

обучения

Процедура „Обучения за заети лица“ отвори за прием на проектни предложения!

От 12.04.17 г. до 30.06.2017 г. ще бъда отворена за прием на проектни предложения процедура „Обучения …

Един коментар

  1. ZACHTO GABO PROIZVODSTVOTO NIAMA DA SE SUBSIDIRA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *