Начало / Акцент Евро Финансиране / Бюджетът по мярка 6.3 за малките стопанства ще е 20 млн. евро

Бюджетът по мярка 6.3 за малките стопанства ще е 20 млн. евро

васил грудевБюджетът по мярка 6.3 „Стартова помощ за развитие на малките стопанства“ ще е 20 млн. евро, съобщи в Пловдив зам.-министърът на земеделието Васил Грудев. Мярката ще се отвори в началото на април и приемът по нея ще продължи четири седмици.

Финансовата помощ за одобрените проекти ще се изплаща двукратно – първото плащане ще е в размер на 10 хил. евро, второто – 5 хиляди.

Приоритетните сектори отново ще са плодове, зеленчуци, животновъдство и биологични стопанства. Биологичните ферми, които са в преход, няма да получат допълнителен брой точки като биологични. Такива ще бъдат дадени само на сертифицираните стопанства, допълни Грудев.

Националната служба за съвети в земеделието ще изготвя безвъзмездно проекти на малките стопани, чиито ферми имат до 8 000 единици стандартен производствен обем.

Министерството има сигнали, че някои производители изкуствено разделят стопанствата си, за да се вместят в характеристиката за „малки“. „Ще вземем всички адекватни мерки, за да не допуснем това“, каза зам.-министърът.

ВИЖ СЪЩО

ДФЗ: 89% от помощта за горивата са изплатени

ДФ „Земеделие“ преведе първи транш в размер на близо 73 млн. лв. (72 864 453 лв.) …

Един коментар

  1. ZACHTO GABO PROIZVODSTVOTO NIAMA DA SE SUBSIDIRA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.