Начало / Акцент Евро Финансиране / Бюджет ‘2017 на земеделското министерство намален заради реформи

Бюджет ‘2017 на земеделското министерство намален заради реформи

Бюджетът на Министерството на земеделието и храните за 2017 г. е намален заради извършените във ведомството административни реформи. Става въпрос за прехвърлените на общините аграрни училища и преминаването на землищата към агенцията за кадастър. Това обясни вчера в Хасково земеделският министър Десислава Танева, която взе участие в официалното закриване на противопожарния сезон.

Десислава Танева успокои, че парите за фермерите се запазват в размера, който са имали и през настоящата година – над 300 млн. лв. Проектобюджетът на МЗХ ни удовлетворява“, каза министърът. Схемата за акциза за горива отново ще се прилага, допълни тя.

На събитието бе съобщена и статистиката за пожарите. За 2016 година общият брой на регистрираните горски пожари е 527, като опожарените територии са над 61 хил. На телефон 112 са постъпили повече от 5 100 сигнала до момента, като от  тях 20% са за пожари

„Благодаря на всички, които участваха в гасенето на горските пожари“, заяви министър Танева на церемонията за закриване на сезона. Тя изрази специална благодарност за съвместната работа на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и на повечето от 2 000 доброволци, включили се активно при овладяването и потушаването на пожарите. Изказа и признателност към работата на горските служители, които професионално също изпълняваха своя служебния дълг.

На събитието присъстваха зам.-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов, главен комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗНП, инж. Тони Кръстев, изпълнителен директор на ИАГ, директорите на държавните горски предприятия, кметът на Хасково Добри Беливанов и Станислав Дечев, областен управител на Хасково, както и народните представители Румен Желев и Евгения Ангелова.

ВИЖ СЪЩО

До 43 точки падна класирането по процедура „Улици“ на мярка 7.2

След получени и обработени възражения от Управляващия орган на ПРСР, приключи последният етап от предварителното …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.