Начало / Акцент Евро Финансиране / ВИА ЕКСПО ОРГАНИЗИРА ТРИ ПАРАЛЕЛНИ ИЗЛОЖЕНИЯ И КОНФЕРЕНЦИИ В ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР – СОФИЯ

ВИА ЕКСПО ОРГАНИЗИРА ТРИ ПАРАЛЕЛНИ ИЗЛОЖЕНИЯ И КОНФЕРЕНЦИИ В ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР – СОФИЯ

Общините и бизнесът все повече се нуждаят от екологични и рентабилни решения в своята дейност. В тази връзка, Виа Експо организира – в София – от 5-ти до 7-ми Април, три паралелни конференции и изложения, на които ще бъдат представени ресурсноефективни решения за градове, енергетика и управление на отпадъци:

 1. Енергийна ефективност и възобновяема енергия (ЕЕ и ВЕ);
 2. Управление на отпадъци (Save the Planet);
 3. Интелигентни градове (Smart Cities).

Събитието предлага отлична възможност за директна среща и обмяна на опит – с експерти от европейски структури; български институции; водещи фирми – производители и вносители. В конферентната програма ще вземат участие на 43-ма лектори, като основни акценти ще бъдат:

 • Интегриране на възобновяемата енергия, в системата на централизираното отопление на градовете;
 • Как да оползотворим потенциала на геотермалната енергия?;
 • Клъстерите – успешна форма за внедряване на иновации и предприемачество – сесия на „Иновация Норвегия“;
 • Интелигентен градски транспорт, с решение от Calypso Networks Association;
 • Устойчива архитектура – добри практики;
 • Превръщане на отпадъците в ресурс, в хранително-вкусовата промишленост и селското стопанство – лектори от „Европейска асоциация за биогаз“, ProPellets и др.

 

Директни изложители от 14 държави

За първи път ще бъдат показани компоненти за пасивни къщи и уреди за възстановяване на въздушни течове в топлинната обвивка на сградата. Производители ще популяризират изолационни покриви и панели за жилища – за промишлени и селскостопански постройки; LED осветление.

Биоенергията е отново във фокус, като посетителите ще имат възможност да научат повече за предимствата на топлоцентралите на биомаса и когенерационни системи с усъвършенствани характеристики; линии за производство на пелети и брикети. Сред експонатите ще бъдат и висок клас соларни панели; устройства за съхранение на енергия и системи за автономно електрическо захранване; ще бъде представено и ново поколение геотермални помпи, които намаляват разхода на енергия с 80%.

Голям интерес ще предизвика и най-малкото в света безжично (WiFi) реле за управление на електрически уреди, както и интелигентна система за управление на електроенергия; вода; газ и улично осветление. Компании от Италия и Германия пък, ще представят високотехнологични IT продукти и решения за управление на автомобилния парк.

Водещи компании, в сферата на рециклирането, ще представят и популяризират оборудване за рециклиране на индустриални и битови отпадъци; съдове за разделно събиране и компостиране; специализирани автомобили за сметосъбиране и др.

Как можем да заявим участие?

За да заявите участие, в някоя от изброените конференции, е достатъчно да попълните регистрационната форма – за избраното от Вас изложение или конференция => всички изложения. В линковете по-долу, ще може да откриете повече информация, програмата на събията и регистрационна форма – за всяко изложение/конференция по отделно:

 1. Енергийна ефективност и възобновяема енергия (ЕЕ и ВЕ);
 2. Управление на отпадъци (Save the Planet);
 3. Интелигентни градове (Smart Cities).

Ако все още имате въпроси, относно изложенията, бихте могли да се обърнете както към нас, така и към организаторите на събитието – Виа Експо.

Организатор: www.viaexpo.com

Медиен партньор: Finansirane.eu

ВИЖ СЪЩО

До дни компенсират овощари с 63 хил. лв.

Допълнителен финансов ресурс от 63 000 лв. за унищожени овощните насаждения одобри УС на ДФЗ, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.