Начало / Акцент Евро Финансиране / Включват инвестициите в напояването при редакцията на мярка 4.1

Включват инвестициите в напояването при редакцията на мярка 4.1

Програма Млад Фермер 2014-2020Новите условия, при които през юли 2016 ще се отвори за втори и последен път мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“, предвиждат допълнителни точки при класирането на проекти, които са подадени от стопанства с поне 3-годишен пазарен опит и поне 5 души персонал. Това стана ясно на семинар, организиран в рамките на БАТА АГРО Пролет в Стара Загора.

Експерти на земеделското министерство разясниха още, че 4 точки, които при първия прием се даваха на производители от различни области от Северозападна България, ще бъдат прехвърлени към приоритетните сектори.

Другата новост е, че се въвеждат като допустима дейност инвестициите в напояване, както и критерий за насърчаване на интегриран подход.

За другите огласени вчера промени, вече се е говорило малко или повече от министъра и заместниците ѝ в МЗХ. Променят се финансовите условия за кандидатстване по 4.1 и се намалява максималният размер на помощта от 1,5 млн. евро на 1 млн. евро.

Основният процент на субсидията се запазва, но максималният става 60%.

Ще бъде премахнат приоритетът за биологично производство в преход, но пък ще остане приоритетът при сертифицираното земеделско биологично производство..

ВИЖ СЪЩО

До 43 точки падна класирането по процедура „Улици“ на мярка 7.2

След получени и обработени възражения от Управляващия орган на ПРСР, приключи последният етап от предварителното …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.