Начало / Акцент Евро Финансиране / Връчиха наградите Агробизнесмен на 2017 г.
Агробизнесмен 2017 г.

Връчиха наградите Агробизнесмен на 2017 г.

2017 г. може да се обобщи като успешна за сектор „Земеделие“. Над 1,5 млрд. лв. са средствата, които достигнаха до земеделските производители у нас по линия на директните плащания и мерките на Програмата за развитие на селските райони. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева на церемонията по връчване на наградите „Агробизнесмен на България“,  в конкурса на в. „Български фермер“. Тя изтъкна като един от големите успехи на бранша постигането на обща позиция по бъдещето на Общата селскостопанска политика след 2020 г.

Зам.-министър  Кръстева очерта и политиките в дейността на министерството за новата 2018 г. Една от тях е в сферата на поземлените отношения, където се изискват сериозни реформи. В момента екип на министерството прави анализ и оценка на съществуващото законодателство. До октомври ще бъдат предложени промени, с които да се постигне устойчивост на поземлените отношения.

За 2017 г. големият приз Агробизнесмен на годината бе връчен на собственикът и управител на фирма „Агритоп“ Николай Стефчов от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Фирмата осигурява модерно оборудване на животновъдните ферми и е на пазара вече 15 години.

Венелин Делгянски получи наградата за Млад Агробизнесмен на 2017 г. Той управлява зърнопроизводствената фирма „Гранд Агро“, базирана в град Раковски.

Зам.-министър Кръстева връчи наградата за учен с принос в утвърждаването на българските сортове на доц. Даниела Ганева, директор на института по зеленчуковите култури „Марица“ в Пловдив.

ВИЖ СЪЩО

Ясни са ставките за обвързана подкрепа за планински овце/кози и млечни крави

С две министерски заповеди от 5 декември са определени ставките за обвързана подкрепа за овце …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.