Начало / Акцент Евро Финансиране / Втори дебат за ОСП след 2020 г.: Какво искат родните земеделци и какво европейските?
Програмата на 21 септември

Втори дебат за ОСП след 2020 г.: Какво искат родните земеделци и какво европейските?

Програмата на 21 септември

Вторият от серията дебати „ОСП след 2020 – Изборът на България“, съвместна инициатива на Института за агростратегии и иновации и ИнтелиАгро, ще се проведе на 21 септември 2017 от 10.00 часа в Зала Роял на София Хотел Балкан (Шератон).

В него ще вземат участие представители на министерствата на земеделието на Франция, Полша, Ирландия и Испания, които ще споделят своите визии за развитието на ОСП след 2020 г. Представители на Европейската комисия и Европейския парламент ще дадат яснота как европейските институции виждат бъдещето на ОСП и какви промени се очакват в нея. Основният партньор на дебатите – най-влиятелната организация на фермерите и кооперативите в ЕС, Copa-Cogeca, ще бъде представена от член на ръководството на най-голямата италианска браншова организация в земеделието Coldiretti с над милион и половина членове. Специален гост на събитието ще бъде и едно от най-влиятелните имена в Европа по темата за Общата селскостопанска политика – анализаторът Алън Матюс.

Сред темите, които ще бъдат засегнати по време на дебатите са финансовите инструменти, управлението на риска, околната среда и земеделието и др. Ще бъдат коментирани и резултатите от проведеното у нас национално публично обсъждане „ОСП след 2020 – Изборът на България“.

ВИЖ СЪЩО

На 24 април превеждат субсидиите за тютюна

До 85 млн. лв. преходна национална помощ ще получат над 41 000 тютюнопроизводители. Министърът на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *