Начало / Евро Новини / Второ заседание на Съвместния комитет за наблюдение на ОП за Сътрудничество в Черноморския басейн

Второ заседание на Съвместния комитет за наблюдение на ОП за Сътрудничество в Черноморския басейн

На 26-27 февруари в гр. Букурещ, Румъния, се проведе второто заседание на Комитета за наблюдение на ОП за сътрудничество в Черноморския басейн. Програмата се финансира от Европейския инструмент за добросъседство и партньорство и е насочена към постигане на по-силно и устойчиво социално и икономическото развитие на Черноморския регион. В програмата участват десет държави – Армения, Азербайджан, България, Грузия, Република Молдова, Руската федерация, Турция, Украйна, Румъния и Гърция.
На заседанието бяха обсъдени и одобрени документите за първата покана за набиране на проектни предложения по програмата – насоките за кандидатстване, апликационната форма с приложенията към нея и проекта на договор за предоставяне на финансова помощ.
Членовете на Съвместния комитет за наблюдение взеха решение поканата за набиране на проектни предложения да бъде публикувана през м. април, като приоритетно ще се финансират интегрирани проекти (с различни дейности в няколко държави, които заедно постигат дадена цел от трансгранично значение) и такива с минимум три партньора от три различни държави.

Поканата ще бъде публикувана на официалния сайт на програмата: www.blacksea-cbc.net .

Статията е подготвена от Мария Петрова
Мениджър Европейско финансиране към консултантска компания „Енпром“ ООД

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.