Начало / Евро Новини / Готвят преструктуриране на Програмата за развитие на селските райони

Готвят преструктуриране на Програмата за развитие на селските райони

След 1 януари 2010 г. Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. ще се преструктурира и оптимизира, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по време на пресконференция в гр. Добрич, цитиран от пресслужбата на МЗХ.

Целта на преструктурирането е програмата да стане по-полезна на земеделските производители. По думите на Найденов в момента по мярка „Млад фермер” е изчерпан финансовият ресурс, а същевременно по някои мерки няма никакъв интерес или не са стартирали.

По време на пресконференцията министърът каза още, че иска проверки, освен за вноса на растителни продукти, и за този на месни и млечни продукти. Той посочи като проблем липсата на борси и тържища, на които да се предлагат лицензирани продукти.

Според Найденов именно липсата на регистрирано рибарско пристанище до момента затруднява кандидатстването по Програмата за развитие на сектор „Рибарство”. Той информира още, че ще води разговори с областните управители и кметове по места, за да се реши проблемът с регистрирането на рибарски пристанища.

Найденов съобщи, че по негово нареждане е започнала проверка от новия изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” на работата на бившето ръководство и очаква доклад за това през следващата седмица.

Източник: www.investor.bg

Екипът на Finansirane.eu може да Ви съдейства при управлението и изпълнението на проекта Ви за финансиране!

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

5 коментара

 1. Иван Я.Савов

  А КАКВО СТАНА С ПЧЕЛАРСТВОТО

 2. Daniel Georgiev

  Заради неоправията с чиновничеството страдаме всички

 3. Уважаеми г – н Петров,

  Първо искам да Ви помоля да се съобразявате какви думи използвате, когато пишете тук и с какви епитети ни наричате! Това го кажете на
  чиновниците от „МЗХ”

  Що касае останалото положението е следното:

  Поради „доброто” администриране на програмите от предходното правителство се стигна до тук. Истината е следната: Забавянето се дължи на това, че има забавяне на преведени средства от Брюксел към България, това се дължи на некадърността на чиновниците, които пряко отговарят за тези неща. Това означава, че ако не се беше получило забавяне държавата трябва да изплати доста милиони евро от нашия „джоб”. В момента се прави всичко възможно да се отпуснат средствата, лично моето мнение е, че нещата ще заработят както трябва въпрос на още малко време.

 4. П.Петров

  Здравейте,
  Мълчанието се дължи на незнание или …
  Лесно е да се надъхват хората …
  Нали имате много инфо , а сега пасувате …
  Всички сте смешници и манипулирате хората !

 5. П.Петров

  КАКВО СТАВА С ПОДАДЕНИТЕ ПРОЕКТИ ОТ ПЪРВАТА ВЪЛНА ???
  НИТО ДУМА ЗА ТЯХ … ОФЕРТИТЕ НА ИЗБРАНИТЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ВЕЧЕ ИЗТИЧАТ И СЕГА ЩЕ НИ КАРАТ ДА СЪБИРАМЕ СЪЩИТЕ НЕЩА НА НОВО ЛИ ??? КОМЕНТИРАЙТЕ ТЕЗИ НАБОЛЕЛИ ВЪПРОСИ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.