Начало / Акцент Евро Финансиране / Григор Гогов подаде оставка заради оградата с Румъния
Снимка на бТВ

Григор Гогов подаде оставка заради оградата с Румъния

Снимка на бТВ

Григор Гогов подаде оставка по негова молба във връзка с получени сигнали за конфликт на интереси, посочва в съобщение Министерството на земеделието и горите. Това става независимо, че е извършена проверка от Инспектората на Министерството на земеделието, храните и горите и няма открити нарушения. Въпреки това сигналите са били изпратени и до компетентния орган – КПКОНПИ (Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество).

Разследване на Нова тв установи, че коловете при оградата, изградена за превенция на Африканската чума по свинете, са осигурени от фирма, свързана с Гогов и на цена, която е малко над 2 пъти по-висока от пазарната.

Министърът на земеделието Румен Порожанов представи след първото заседание на Националния епизоотичен съвет мерките срещу разпространението на чумата по свинете. „До момента чрез кметовете и областните управители  и чрез ветеринарните лекари призовавахме хората да си заколат прасетата особено в 20-километровата зона. Това е чуствителна тема, но ние сме на прага на една серионза опасност, която прениминава почти през цяла Централна и Източна Европа”, обясни Порожанов.

Епизоотичният съвет реши да бъдат стимулирани малките животновъди, чиито стопанства са тип „заден двор“, да заковят прасетата си. Стимули ще има само за регистрираните в Агенцията по храните животни.

ВИЖ СЪЩО

Нови възможности за кандидатстване по процедура за подбор на проекти по мярка 4.2

Местна инициативна група „Поморие“ обявява процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 4.2 “Инвестиции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.