Начало / Акцент Евро Финансиране / Григор Гогов подаде оставка заради оградата с Румъния
Снимка на бТВ

Григор Гогов подаде оставка заради оградата с Румъния

Снимка на бТВ

Григор Гогов подаде оставка по негова молба във връзка с получени сигнали за конфликт на интереси, посочва в съобщение Министерството на земеделието и горите. Това става независимо, че е извършена проверка от Инспектората на Министерството на земеделието, храните и горите и няма открити нарушения. Въпреки това сигналите са били изпратени и до компетентния орган – КПКОНПИ (Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество).

Разследване на Нова тв установи, че коловете при оградата, изградена за превенция на Африканската чума по свинете, са осигурени от фирма, свързана с Гогов и на цена, която е малко над 2 пъти по-висока от пазарната.

Министърът на земеделието Румен Порожанов представи след първото заседание на Националния епизоотичен съвет мерките срещу разпространението на чумата по свинете. „До момента чрез кметовете и областните управители  и чрез ветеринарните лекари призовавахме хората да си заколат прасетата особено в 20-километровата зона. Това е чуствителна тема, но ние сме на прага на една серионза опасност, която прениминава почти през цяла Централна и Източна Европа”, обясни Порожанов.

Епизоотичният съвет реши да бъдат стимулирани малките животновъди, чиито стопанства са тип „заден двор“, да заковят прасетата си. Стимули ще има само за регистрираните в Агенцията по храните животни.

ВИЖ СЪЩО

Зелени инвестиции за централната администрация и нейните териториални подразделения и общинските администрации

За шести пореден път Национален доверителен екофонд, отправя покана към централна администрация и общини за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.