Начало / Акцент Евро Финансиране / Два важни земеделски законопроекта ще обсъдят днес правителството и парламента

Два важни земеделски законопроекта ще обсъдят днес правителството и парламента

Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за фуражите ще бъде обсъден на днешното заседание на правителството. Новият закон завишава санкциите на операторите на фураж, като предвидените глоби достигат до 100 хил. лева. Подобни санкции няма дори в Закона за храните, реагират от Съюза на производителите на комбинирани фуражи.

Законопроектът предвижда още да се взимат от Агенцията по храните официални фуражни проби, изследванията на които да се заплащат от бизнеса. Предложението на браншовата организация е този разход да се поеме от държавата, още повече, че фирмите, занимаващи се с производство на фуражи, са задължени да извършват самоконтрол и да изследват продукцията си в лаборатории.

Отново днес, 22 ноември, в земеделската комисия в парламента ще бъде разгледан нов вариант на законопроект за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители. В него има съществени корекции, тъй като първият законопроект бе отхвърлен на първо четене в пленарна зала през октомври т.г. Най-важното е, че новият законопроект вече не предвижда отпадането на тавана за плащанията на площ, отпадане на преразпределителните плащания, а също и на схемата за дребните земеделски стопанства.

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Промени по процедурата „Насърчаване на предприемачеството“

Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 обявява за  втори път обществено обсъждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *