Начало / Акцент Евро Финансиране / Два срока за кандидатстване по училищните схеми – от днес и от 15 май

Два срока за кандидатстване по училищните схеми – от днес и от 15 май

Готови са образците за кандидатстване по Училищните схеми за доставка на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти за новата учебна 2017/2018 година, информират от ДФ „Земеделие“.

От фонда съобщават още, че съгласно действащата към момента наредба за прилагане на схемите, заявления могат да се приемат от днес, 2 май. Но тъй като правителството прие миналата седмица постановление за изменение и допълнение на същата наредба, след обнародването й ще се приложат новите срокове, заложени в нея – приемът ще е от 15 май до 15 юни.

Не е без значение, че според актуалната към днешна дата наредба, доставките за „Училищен плод“ ще са 40 на брой, а според необнародваната – 45. От фонда обаче разрешават да се кандидатства от 2 май, като междувременно след публикуването на новата наредба в „Държавен вестник“ заявления ще могат да се приемат и от 15 май.

Право да кандидатстват за доставки на плодове, зеленчуци и мляко в детски градини и училища в страната имат учебни заведения, производители на плодове и зеленчуци, на мляко и млечни продукти, организации и групи на производители на плодове и зеленчуци, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, а също общини – с учебните заведения, които се намират на тяхната територия, посочват от ДФЗ.

Учебните заведения могат да участват във всяка от схемите самостоятелно или като изберат един заявител, имащ право да кандидатства за доставки. Ако учебното заведение не желае да участва самостоятелно, то трябва да избере заявител на базата на три предложения за доставка на продуктите по съответната схема. Важно условие е поне едно от предложенията да е към производител.

Документи за кандидатстване по двете наредби се приемат в областните дирекции на Фонд „Земеделие”.

 

ВИЖ СЪЩО

Ясни са ставките за обвързана подкрепа за планински овце/кози и млечни крави

С две министерски заповеди от 5 декември са определени ставките за обвързана подкрепа за овце …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.