Начало / Акцент Евро Финансиране / Два срока за кандидатстване по училищните схеми – от днес и от 15 май

Два срока за кандидатстване по училищните схеми – от днес и от 15 май

Готови са образците за кандидатстване по Училищните схеми за доставка на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти за новата учебна 2017/2018 година, информират от ДФ „Земеделие“.

От фонда съобщават още, че съгласно действащата към момента наредба за прилагане на схемите, заявления могат да се приемат от днес, 2 май. Но тъй като правителството прие миналата седмица постановление за изменение и допълнение на същата наредба, след обнародването й ще се приложат новите срокове, заложени в нея – приемът ще е от 15 май до 15 юни.

Не е без значение, че според актуалната към днешна дата наредба, доставките за „Училищен плод“ ще са 40 на брой, а според необнародваната – 45. От фонда обаче разрешават да се кандидатства от 2 май, като междувременно след публикуването на новата наредба в „Държавен вестник“ заявления ще могат да се приемат и от 15 май.

Право да кандидатстват за доставки на плодове, зеленчуци и мляко в детски градини и училища в страната имат учебни заведения, производители на плодове и зеленчуци, на мляко и млечни продукти, организации и групи на производители на плодове и зеленчуци, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, а също общини – с учебните заведения, които се намират на тяхната територия, посочват от ДФЗ.

Учебните заведения могат да участват във всяка от схемите самостоятелно или като изберат един заявител, имащ право да кандидатства за доставки. Ако учебното заведение не желае да участва самостоятелно, то трябва да избере заявител на базата на три предложения за доставка на продуктите по съответната схема. Важно условие е поне едно от предложенията да е към производител.

Документи за кандидатстване по двете наредби се приемат в областните дирекции на Фонд „Земеделие”.

 

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

До края на годината ще бъдат изплатени 73 млн. лв. отстъпка за газьола

Със заповед на министъра на земеделиетo, храните и горите Румен Порожанов е определена отстъпка в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *