Начало / Акцент Евро Финансиране / Десетки зърнопроизводители от Монтана са избрали биологичния способ

Десетки зърнопроизводители от Монтана са избрали биологичния способ

whatsapp-image-2016-09-19-at-14-12-03Десетки зърнопроизводители от област Монтана са избрали да развиват биологичното земеделие. 109 фермери отглеждат по този способ слънчоглед, пшеница, рапица, царевица за зърно и бял трън. Това разкри в областния център заместник-министърът на земеделието Цветан Димитров при откриване на поредното изложение „Подкрепяме българското“, което е по инициатива на аграрното министерство. 28 производители от областта представиха продуктите си, сред които хляб, яйца, млечни и месни продукти, вино, плодове, зеленчуци, оцет, боза, мед и др.

Цветан Димитров съобщи още, че в периода 2014 – 2016 г. се отчита увеличение на броя на всички категории животни от Областта, заявени за директна подкрепа, като при биволите този ръст достига близо 11 пъти. Брутната добавена стойност в земеделието на област Монтана пък през последните години е нараснала с близо 10 млн. лв. По думите му в региона се развива разнообразна земеделска дейност и е пример за това как всяко селскостопанско производство може да намери своето място.

Заместник-министърът каза още, че целта на Кампанията е да се покаже на гражданите, че българският земеделски производител предлага продукция, достойна за нашия пазар. Според него, все повече български стоки трябва да бъдат предлагани по магазините, тържищата и пазарите. Той припомни, че Министерство на земеделието и храните подкрепя и законодателно хранително-вкусовата промишленост в страната.

На срещата със земеделски производители присъстваха и народният представител Десислава Атанасова,   областният управител Ивайло Петров и заместник-кметът на Монтана Станислав Станоев.

 

ВИЖ СЪЩО

Проекти за туристически дейности по мярка 6.4.1 ще са възможни в края на годината

Зам.-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева съобщи наскоро в Пловдив, че проектонаредбата за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *