Начало / Акцент Евро Финансиране / Десислава Танева: Електронният контрол на храните ще намали корупцията

Десислава Танева: Електронният контрол на храните ще намали корупцията

Десислав Танева„Ще продължа да работя за публична електронна система за контрол на храните, независимо от позицията която заемам.“ Това обеща министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева пред бизнеса по време на честването на Деня на хранително-вкусовата промишленост. Танева е убедена, че контролът на гражданите върху държавните системи ще намали корупционния натиск.

Хранително-вкусовата индустрия ще получи държавна подкрепа, за да представи страната ни на най-важните изложения, заяви министърът. По думите й браншът има изграден висок административен и научен капацитет, а някои български предприятия произвеждат най-добрите храни в Европа и света.

През последните две години България бележи ръст във всички производства на земеделски суровини и храни. „Независимо от трудния етап в сектора, поради общата финансова криза, страната ни има високи показатели при производството на месни и млечни продукти, в хлебната промишленост и при плодовете и зеленчуците“, уточни тя.  Десислава Танева посочи, че за първите осем месеца на 2016 г. има увеличение с 1.2 % при  производството на всички месни продукти, с 1 % при млечните, а преработката на сурово мляко се е увеличила с 6.5 %.

По време на официалната церемония по случай Деня на хранително-вкусовата промишленост , министър Танева връчи награди и почетни грамоти на индивидуални и колективни членове на Съюза по хранителна промишленост.

ВИЖ СЪЩО

Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“ през 2018 г.

9 мерки по ПРСР ще се отворят през 2019 г. „Над 2,5 млрд. лева са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.