Начало / Акцент Евро Финансиране / Десислава Танева иска среща с министър Бозуков чрез премиера, той ще съдейства след изборите
МЗХ

Десислава Танева иска среща с министър Бозуков чрез премиера, той ще съдейства след изборите

МЗХПремиерът Огнян Герджиков ще съдейства за провеждането на експертна среща между екипите на ПП „ГЕРБ” и Министерството на земеделието непосредствено след парламентарните избори на 26 март. Готовност за това той изрази в писмо до председателя на партията Бойко Борисов. Това посочва в отговор на писмо на предишния земеделски министър Десислава Танева и зам.-министрите Васил Грудев и Цветан Димитров до служебния премиер проф. Огнян Герджиков.

В писмото си те изразяват притеснения, че спирането на прием на нови кандидати по мерки 10 „Агроекология и климат“ и 11 „Биологично земеделие“ е предизборна манипулация, която реално може да навреди на земеделците и да компрометира провеждането на Кампания 2017 по директните плащания.

Огнян Герджиков припомня, че воден от убеждението си, че за просперитета на страната показател и гарант е именно развитието на земеделското стопанство, е отговорил на всяко искане в рамките на мандата на служебното правителство за лична среща с представители на различни земеделски производства. „Следя отблизо, внимателно и непрестанно действията на Министерството на земеделието чрез фонд „Земеделие“ и останалите секторни програми в отговор на исканията и проблемите, заявени на тези мои срещи. Ангажиран съм безусловно с гарантирането на плащанията за земеделските производители, както и с изпълнението на всички технически и процедурни изисквания за тяхното осъществяване”, посочва Огнян Герджиков.

ВИЖ СЪЩО

Бюджетът на новата лозаро-винарска програма ще е 133 810 000 евро, от тях € 50 млн. за винарни

Бюджетът на новата Национална програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, която ще действа в периода …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *