Важна информация
Начало / Акцент Евро Финансиране / Десислава Танева освободи шефа на ИАРА

Десислава Танева освободи шефа на ИАРА

риболовен корабЗемеделският министър Десислава Танева освободи днес със заповед шефа на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Янчо Янев, съобщиха от МЗХ. Уволнението е заради разследването на Янев от следствените органи за злоупотреби с евросредства.

Янев бе арестуван на 24 октомври 2016 г. заедно с инспектора от ИАРА Златин Георгиев и с Петър Генов, председател на неправителственото сдружение от Несебър „Морски звуци“. Бившият вече директор на агенцията е бил преди години председател на „Морски звуци“. Сдружението е бенефициент по рибарската програма с проект за мобилен мониторинг на повърхностните води на Черно море.

От прокуратурата обясниха, че инспектор Златин Георгиев е получил чрез фирмата си „Капитан Зет“ЕООД (която е прехвърлена на тъща му, но се управлява де факто от него) към 60 хил. лева по европейската програма, като е посочил невярно в документите, че „Капитан Зет“ има разрешение за улов на калкан. Това е станало със знанието на директора.

Разследването на Янчо Янев продължава.

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Връчиха 14 договора по мярка 4.1 на Рибарската програма

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева връчи първите договори, сключени по Програмата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *