Договорите за одобрените по лозарската мярка 44 проекта вече са готови

Държавен фонд „Земеделие“ кани земеделските стопани, одобрени по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя, за подписване на лозядоговори. Преди дни беше обявено класирането на общо 44 проекта за финансовата 2016 година по мярката от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. Финансовата помощ на допустимите заявления е на обща стойност 19 983 846 лв., при обявен за 2016 г. бюджет от 20 352 792 лева.

Дейностите по мярката, за които ще бъдат подпомогнати лозарските стопани, са: засаждане на лозя с права от Националния резерв; презасаждане с или без промяна на местонахождението; изграждане на  системи за капково напояване и изграждане на противоерозионни съоръжения. В срок до два месеца след подписването на договорите кандидатите ще могат да подават заявления за авансово плащане.

Припомняме, че в края на януари приключи приемът на заявленията за 2016, 2017 и 2018 година, за които от ЕК са предоставени три отделни бюджета. Националната лозаро-винарска програма е насочена към повишаването на конкурентоспособността на българските лозари и ще се прилага като финансов инструмент в България до 2018 година. Финансирането на мярката е от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, като целта е повишаването на конкурентоспособността на българските лозари.

Предстои публикуването на класирането на заявленията за 2017 г. и 2018 година след финализиране на извършваните проверки.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Compare items
  • Total (0)
Compare
0