Начало / Акцент Евро Финансиране / Допълнителни точки за нови и биопроизводители ще дава Лозаро-винарската програма

Допълнителни точки за нови и биопроизводители ще дава Лозаро-винарската програма

Десислава Танева

Националната лозаро-винарска програма ще дава предимство на кандидати, които до момента не са били финансирани. Това съобщи земеделският министър Десислава Танева по време на конференция „Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му“, която се проведе в Интер Експо Център.

Приоритет ще се дава още на биологичните производители, както и на тези, които са закупили право на засаждане. Допълнителни точки ще има и за проектите от Северозапада.

Наредбата за прилагане на новата лозаро-винарска програма предстои да бъде обнародвана, след като дебатите по нея в работните групи приключиха вчера.

Министър Танева каза още, че лозаро-винарската програма се прилага много успешно, но и тя като Програмата за развитие на селските райони, през последните години е недостатъчна като бюджет, за да удовлетвори всички искания. Тя поздрави всички оператори в сектора за добрата работа, за добрите резултати и за това че брандират страната ни на Европейския и световен пазар, с едни от най-добрите вина.“

 

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Промени по процедурата „Насърчаване на предприемачеството“

Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 обявява за  втори път обществено обсъждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *