Начало / Акцент Евро Финансиране / До 1 август браншовете могат да поискат промени в обвързаните плащания

До 1 август браншовете могат да поискат промени в обвързаните плащания

зеленчуци, оранжерияСрокът за промяна на условията за разпределяне на обвързаната подкрепа е до края на юли според Общата селскостопанска политика, припомнят от Националната овцевъдна асоциация.

Министерството на земеделието и храните съобщи преди време, че след приключване на кампанията по директните плащания в края на юни, ще изготви анализ за ефекта от прилагането й за периода 2015-2016 година. За да се направи обективен анализ трябва да се изчака да приключи тазгодишната кампания, коментира тогава министър Танева.

Тя се обърна към животновъдите с предложението, че ако браншът настоява, ще може да се променят изискванията за обвързаната подкрепа за тях, но допълни, че и ако други заинтересувани страни го поискат, може да стане.

Очаква се организациите на оранжерийните производители да внесат предложение за сериозно изменение на сумата, която се разпределя към тях.

Промени ще има, но това ще е предмет на обсъждане и по повод на постъпили искания на редица браншови организации, това заяви и в отговор на питане на проф. Светла Бъчварова земеделският министър Десислава Танева наскоро в парламента.

Според европейския регламент до 1 август страната ни трябва да представи анализ в Брюксел за ефекта върху сектора от прилагане на директните плащания както и на ПРСР като цяло за периода между 2007 и 2013 година.

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Със заповед на Румен Порожанов е определен размерът на обвързаното подпомагане за крави

Със заповеди на земеделския министър Румен Порожанов са определеви ставките на обвързаното подпомагане за млечни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *