Начало / Акцент Евро Финансиране / До 1 август браншовете могат да поискат промени в обвързаните плащания

До 1 август браншовете могат да поискат промени в обвързаните плащания

зеленчуци, оранжерияСрокът за промяна на условията за разпределяне на обвързаната подкрепа е до края на юли според Общата селскостопанска политика, припомнят от Националната овцевъдна асоциация.

Министерството на земеделието и храните съобщи преди време, че след приключване на кампанията по директните плащания в края на юни, ще изготви анализ за ефекта от прилагането й за периода 2015-2016 година. За да се направи обективен анализ трябва да се изчака да приключи тазгодишната кампания, коментира тогава министър Танева.

Тя се обърна към животновъдите с предложението, че ако браншът настоява, ще може да се променят изискванията за обвързаната подкрепа за тях, но допълни, че и ако други заинтересувани страни го поискат, може да стане.

Очаква се организациите на оранжерийните производители да внесат предложение за сериозно изменение на сумата, която се разпределя към тях.

Промени ще има, но това ще е предмет на обсъждане и по повод на постъпили искания на редица браншови организации, това заяви и в отговор на питане на проф. Светла Бъчварова земеделският министър Десислава Танева наскоро в парламента.

Според европейския регламент до 1 август страната ни трябва да представи анализ в Брюксел за ефекта върху сектора от прилагане на директните плащания както и на ПРСР като цяло за периода между 2007 и 2013 година.

ВИЖ СЪЩО

За твърда финансова подкрепа на пчеларите в следващата ОСП настоява наш евродепутат

Заради осигуряване на услугата „опрашване“ Момчил Неков внесе искане секторът да получава директни и обвързани …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.