Начало / Акцент Евро Финансиране / До 18 февруари Фондация „Америка за България“ набира животновъди и зърнопреработватели за обучение в САЩ

До 18 февруари Фондация „Америка за България“ набира животновъди и зърнопреработватели за обучение в САЩ

Още 5 дни останаха до крайния срок за кандидатстване по обучителната програма на Фондация „Америка за България“ – „Лидери в земеделието“. За трета поредна година фондацията ще изпрати отвъд Атлантическия океан 16 български специалисти от аграрния сектор. Целта на програмата е да подкрепи развитието на модерно и конкурентно земеделие в България.

Кандидати за програмата се набират до 18 февруари 2018 г. Подробна информация за условията и начина на кандидатстване е публикувана на Интернет страницата на Фондация „Америка за България“. Обученията в САЩ се администрират от Института за международно земеделие „Норман Борлауг“ към Университета „Тексас А&M“. Това е един от водещите аграрни университети, който през последните години отделя най-голям бюджет за изследвания в областта на земеделието в САЩ.

Участие в програмата „Лидери в земеделието” могат да вземат български фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори. В рамките на около две седмици участниците ще преминат интензивни групови обучения в САЩ. През 2018 г. те ще се обучават в две основни направления – месодайно говедовъдство и преработка на зърнени култури. Българските фермери ще се запознаят със съвременните маркетингови стратегии и иновативни подходи за добавяне на стойност към земеделската продукция.

От 2009 година досега повече от 185 български специалисти от сектор земеделие са преминали  обучение в САЩ по различни програми на Фондация „Америка за България“. Фондацията е подпомогнала проекти на обща стойност 7.5 милиона долара в областта на земеделието.

 

ВИЖ СЪЩО

Работна група ще решава казусите в пчеларството, обещаха от МЗХГ

В началото на 2019 г. ще бъде създадена постоянно действаща работна група, която да решава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.