Начало / Акцент Евро Финансиране / До 2 май фермерите могат да попълнят онлайн въпросник за ОСП, иницииран от Брюксел

До 2 май фермерите могат да попълнят онлайн въпросник за ОСП, иницииран от Брюксел

Европейската комисия стартира обществена консултация относно целите и принципите на Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. Консултацията се осъществява чрез онлайн-базиран въпросник, озаглавен „Модернизиране и опростяване на Общата селскостопанска политика“, съдържащ 33 въпроса.

Въпросникът е достъпен на всички езици и ще бъде активен в продължение на 12 седмици (до 2 май 2017 г.). След приключване на консултациите, Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия ще организира конференция на високо ниво (в началото на месец юли 2017 г.). Резултатите от тези консултации ще бъдат включени в Съобщението на Комисията относно модернизирането и опростяването на ОСП, което се очаква да бъде публикувано през месец ноември т.г., с което ще започне обсъждането на различните варианти за реформа на политиката. Законодателните предложения относно бъдещата Обща селскостопанска политика се очаква да бъдат представени от Европейската комисия (в началото) на 2018 г.

Въпросникът на Комисията се попълва онлайн и е достъпен на следния електронен адрес: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/FutureCAP.

ВИЖ СЪЩО

Бюджетът на новата лозаро-винарска програма ще е 133 810 000 евро, от тях € 50 млн. за винарни

Бюджетът на новата Национална програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, която ще действа в периода …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *