Начало / Акцент Евро Финансиране / ДФЗ подписа първия договор за помощ за частно складиране на сирена

ДФЗ подписа първия договор за помощ за частно складиране на сирена

Той изчерпва 36% от българската квота 

Сирене1Първият договор по извънредната европейска схема за помощ за частно складиране на някои видове сирена вече е подписан, съобщиха от ДФ „Земеделие“. Срокът за кандидатстване изтече на 15 януари.

Договорът е за складиране на 247,154 тона млечни, които представляват 36% от българската квота по тази схема. Максималното количество на складираните сирена, отпуснато за страната ни, е в размер на 696 тона.

Подпомагането се прилага за частно складиране на сирена, произведени на територията на България, отговарящи на изискванията на Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти и с минимална възраст, съответстваща на периода на зреене, определен в технологичната документация на производителя или в националните стандарти.

По регламент на ЕК договорът за складиране по схемата се сключва за период от 60 до 210 дни. Финансовата помощ се изчислява на база 15,57 евро/тон на склад за постоянните разходи за складиране и 0,40 евро/тон на ден за складиране по договор.

Заявление за изплащане на помощта се подава в срок до 3 месеца след изтичането на договора за складиране. Средствата се изплащат до 120 дни след подаването на заявка за плащане, при условие, че кандидатът е изпълнил всички задължения по договора и му е извършена крайна проверка от ДФ „Земеделие“.

 

ВИЖ СЪЩО

Ясни са ставките за обвързана подкрепа за планински овце/кози и млечни крави

С две министерски заповеди от 5 декември са определени ставките за обвързана подкрепа за овце …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.