Начало / Акцент Евро Финансиране / ДФ „Земеделие“ ще проверява млади фермери и проекти на пчелари по мярка 6.3

ДФ „Земеделие“ ще проверява млади фермери и проекти на пчелари по мярка 6.3

Румен ПорожановДФ „Земеделие“ ще започне да проверява проектите за пчелни семейства по мярка 6.3 за малките стопанства. Това съобщи пред „Дарик“ изпълнителният директор Румен Порожанов. Причината е в това, че са постъпили много пчеларски проекти, което е усъмнило служителите на фонда. „Очакваме разнасяне на кошери, пребоядисване, слагане на табели“, обясни Порожанов. Затова в един ден ще се правят проверки на цели региони, за да се избегнат злоупотреби с европейски средства. „По този нов прием имаме 3800 заявления, но има бюджет за около 2000 заявления“, допълни директорът.

Освен това заедно с общинските служби за земеделие ще бъдат проверени 4000-5000 млади фермери, за да се види колко от тях продължават да се занимават със земеделие.

„Анализът трябва да покаже наистина трябва ли да вървим в максималното подпомагане по тези мерки, защото това създава интерес за спекулативно желание за усвояване на парите“, допълни изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“.

ВИЖ СЪЩО

Изграждане на птицеферма за „щастливи кокошки“

Животновъдството е един от основните източници за изхранване на човечеството. Птицевъдството е отрасъл на животновъдството,  …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.