Начало / Акцент Евро Финансиране / Д. Танева: До края на юли ще бъде приета наредбата по мярка 7.2

Д. Танева: До края на юли ще бъде приета наредбата по мярка 7.2

index1“130 проекта за над 28 млн. лв. са одобрени по Програма за развитие на селските райони (2014-2020г). в oбластите Видин, Враца и Монтана. Проектите са по две от най-атрактивните мерки – 4.1 „Инвестиции в материални активи“  и 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“.  Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева на среща с агробизнеса  от Видин, Враца и Монтана.

Тя запозна публиката с предстоящите приеми по новата Програма, като уточни, че бюджетът по нея е 2,9 млрд. евро.  Предстои прием по мерките 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“, 4.1„Инвестиции в материални активи“, 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“, 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ и 9 „Учредяване на групи и организации на производителите“, информира министърът. По думите й до края на месец юли трябва да  приключи процедурата за приемане на Наредбата по мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Министърът на земеделието отчете, че по старата Програма в тези три области са влезли над 350 млн. лв., като са изпълнени 1060 проекта. Най-много са изпълнените проекти на територията на Област Монтана – 404 проекта на стойност над 150 млн. лв.

 

ВИЖ СЪЩО

За твърда финансова подкрепа на пчеларите в следващата ОСП настоява наш евродепутат

Заради осигуряване на услугата „опрашване“ Момчил Неков внесе искане секторът да получава директни и обвързани …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.