Начало / Акцент Евро Финансиране / Д. Танева: Земеделието е във възход, Агра 2016 го показва

Д. Танева: Земеделието е във възход, Агра 2016 го показва

147 млн. лв. ще бъдат изплатени до края на седмицата за стопанствата в Натура 2000 и необлагодетелстваните райони

откриване на Агра 2016Българското земеделие е във възход в производството на почти всички отрасли за 2015 година и големият интерес към изложбата Агра го показва. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при официалното откриване на 25-тата Международна селскостопанска изложба „Агра“ 2016. Тя уточни, че въпреки трудностите, които срещнаха земеделските стопани през изминалата година, се отчита ръст  на всички видове животни, с изключение на млечното говедовъдство. Министър Танева отбеляза, че благодарение на стартиралите през 2015 г. две нови схеми за обвързана подкрепа, се отбелязва ръст и в броя на животните под селекционен контрол.

„За изминалата година отчитаме също най-висок ръст в биологичното производство, както и увеличение с над 30 % на операторите в системата на контрол. При трайните насаждения и зеленчуците отбелязваме по-слабо увеличение в производството“, каза още Десислава Танева.

откриване на Агра 2016

В края на тази седмица според индикативния график ще бъдат разплатени още 143 млн. лв. за стопанствата в необлагодетелствани райони и попадащите в Натура 2000.

 

С общо 670 фирми от 29 държави стартира тазгодишното мега изложение в Пловдив, което включва изложбите Агра, Винария, Фудтех и Хорека. Само в Агра компаниите, които участват са 440.

ВИЖ СЪЩО

Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“ през 2018 г.

9 мерки по ПРСР ще се отворят през 2019 г. „Над 2,5 млрд. лева са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.