Важна информация
Начало / Акцент Евро Финансиране / Едва 4 000 малки стопанства ще получат финансиране по мярка 6.3

Едва 4 000 малки стопанства ще получат финансиране по мярка 6.3

Едва 4 000 дребни производители ще имат шанс да получат финансиране по мярка 6.3 „Стартова помощ за малките стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони. Това е броят на всички, които ще бъдат одобрени до 2020 година. Това стана ясно на семинара на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ), който се проведе вчера в Пловдив и бе част от деловата програма в първия ден на селскостопанската изложба Агра. Главният експерт в МЗХ Антон Чаракчиев посочи, че вероятният брой на всички стопани, които отговарят на условието фермите им да са със стандартен производствен обем от 7 999 евро, са 50 хиляди.

Мярка 6.3 ще бъде отворена през април, а до седмица в сайта на земеделското министерство ще бъде публикувана проектонаредба за условията по прилагането ѝ. Чаракчиев посочи, че интересът към 6.3 е много голям, така че той очаква поне 5 000 производители да кандидатства при този първи прием. Както вече е известно, НССЗ ще разработва безплатно проекти на малките стопани.

Едно от условията, на които трябва да отговарят кандидатите, е да могат да докажат с документи, че 33% от доходите им през предходната година са от земеделска дейност.

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Връчиха 14 договора по мярка 4.1 на Рибарската програма

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева връчи първите договори, сключени по Програмата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *