Начало / Общи / ВЕИ / Енергетиката става все по-зелена

Енергетиката става все по-зелена

Енергетиката в България генерира над 75 % от вредните парникови емисии и работи предимно с вносни суровини. Целите, които стоят пред нас, и необходимостта от модернизация на енергийния сектор, поставят естествените възобновяеми източници във водещи позиции в енергийния микс на страните от Югоизточна Европа.

Тези тенденции са вече реалност и се наблюдава силен интерес от чуждестранни инвеститори в нискоемисионни зелени технологии. Доказателство за това са имената на водещи компании, които ще вземат участие в Изложбата за енерийна ефективност /ЕЕ/ и възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/, която ще се проведе в периода 13-15 април 2011, в ИЕЦ – София. Сред изложителите са: Enercon, Global Wind Power, Fronius, Hyundai, Phono Technologies, Franki Grundbau, Eurosol, Siemens, Solea, PowerWind, както и много други български фирми – Невен Зиг Солар, Интелстав, Лонгман, Крис 94, Електро-Соларни Системи, motto engineering, К.А.Технолоджи, Sme Wind, СоларЕнтърпрайз, Евро Алианс Инженеринг, Чарджър Декор, Ecoconcept, Гомапласт и др. Те ще представят своите най-нови разработки за производство на енергия от слънце, вода, вятър, биомаса и отпадъци и ефективни решения за намаляване на енергийната консумация. Ще има и групови участия от Австрия, Испания, Китай, САЩ, Словения, Чехия и Финландия  –  съобщават организаторите от Виа Експо.

В конгреса над 50 лектори ще представят най-съвременните постижения, проблеми и техните решения. Темите в програмата са: финансиране на ВЕИ и ЕЕ проекти, eлектричество от ВЕИ, интелигентни преносни мрежи, ВЕИ отопление и охраждане, пасивни сгради, електрически превозни средства. За представители на общинските администрации ще има специална сесия, на която ще се представят реални примери от практиката на общини от Европа, използващи различни ВЕИ и ползите от това.

Отпадъците са голям проблем за околната среда и интелигентното им използване е решение за това. В сесията „Производство на енергия от отпадъци“ ще вземат участие лектори от 10 държави, които ще споделят своя опит и практики.

За първи път паралелно на конгреса и изложбата за ЕЕ и ВЕИ ще се проведе и Международната изложба и конференция „Save the Planet“ – управление на отпадъците и тяхното рециклиране. Страна във фокус е Австрия, а стратегически партньор – Холандия.

На събитията ще присъстват инвеститори, специалисти и представители на общини, държавни институции и браншови асоциации.

За трета поредна година Finansirane.eu е медиен партньор на конгреса и препоръчваме на всеки който се вълнува от материята да го посети. Ние ще бъдем там и ще се радваме на възможността да се запознаем лично ;).

За повече информация: www.viaexpo.com

ВИЖ СЪЩО

Финансиране на ФВЦ по Мярка 312/311 след влизане на новия закон за ВЕИ

Положението при изграждане на ФВ – Централа посредством финансиране по програма „РСР“ – МЯРКА 312/311 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.