Начало / Евро Новини / ЕС и САЩ въвеждат нови стандарти за енергийна ефективност на офис-оборудването

ЕС и САЩ въвеждат нови стандарти за енергийна ефективност на офис-оборудването

Европейската комисия и американската Агенция за защита на околната среда се споразумяха в сряда да приемат нови амбициозни спецификации за компютри, принтери и копирни машини, като част от общата програма Energy Star, съобщава Рапид.

Новите критерии влизат в сила от 1 юли и се очаква да доведат до спестяването на 22 терават часа електроенергия през следващите четири до шест години, което е сравнимо с годишната консумация на електроенергия в Ирландия. Energy Star е част от европейската стратегия за по-добро управление на търсенето на електричество, помага за енергийната сигурност и намалява ефектите от климатичните промени, коментира Рапид.

«Новите критерии да важен принос за постигането на целите на ЕС за енергийна ефективност. Energy Star е много успешен пример за сътрудничество със САЩ в областта на енергийната ефективност, даващ конкретни резултати и спестяващ СО2 в световен мащаб, като същевременно спестява пари на гражданите и индустрията“, заяви комисарят по енергетиката Андрис Пиебалгс.

Новите технически спецификации за компютри и оборудване за обработка на образи като принтери, копирни машини, факс машини и други устройства, бяха разработени съвместно между страните-членки на ЕС, американската Агенция за защита на околната среда и други участници от целия свят.

По данни на Американската агенция, само през 2008г. машините със знак Energy Star са довели до спестявания в размер на 19 млрд. долара за американския бизнес и потребители.

Източник: Портал Европа

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Един коментар

  1. Воденето на подобен тип политики, показва че има смисъл от инвестиции във възобновяеми енергийни източници и, че тепърва тази ниша ще се развива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.