Начало / Евро Новини / ЕС ще финансира „зелени“ и иновативни проекти в строителството

ЕС ще финансира „зелени“ и иновативни проекти в строителството

Тази седмица Европейската комисия (ЕК) публикува покана за предложения за екологично иновативни проекти, които ще получат финансиране по програмата за конкурентоспособност и иновации в ЕС, съобщават от комисията.

Инициативата е насочена към компании и организации от частния сектор, които са разработили екологичен продукт, услуга, практика за управление или процес с доказана ефективност, който обаче все още не е развит и предложен на пазара поради различни трудности.

От комисията ще предоставят финансиране за преодоляване на въпросните трудности, за да може продуктът да бъде успешно маркетиран.

Програмата тази година е фокусирана към сектора на строителството. Проектите трябва да са в областта на иновативните строителни продукти или процеси в контекста на устойчивото развитие в сектора. Успешните проекти може да касаят иновативни строителни материали, продукти и услуги, насочени към качеството на въздуха в помещенията, ефективното използване на водните и енергийни източници или адаптация към промените в климата.

Експертите от ЕК ще оценяват процеси, продукти, строителни услуги и интегрирани подходи както за жилищното така и за нежилищното строителство.

Наред с екологичните предимства предложените проекти трябва да демонстрират развитие в контекста на политиката и приоритетите, целите и законодателството на ЕС, да показват степента на иновативност и приноса си към техническото развитие в сектора, казват от комисията.

Източник: www.investor.bg

Екипът на Finansirane.eu може да Ви съдейства при управлението и изпълнението на проекта Ви за финансиране!

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

2 коментара

 1. Иавайло Здравков

  Здравейте Николай,

  Всички предварителни разходи свързани със соларен одит, технически проект, проект за финансиране са Ви признати и възстановими разходи по програма „РСР”, Мярка 312 след като проекта Ви бъде одобрен.

  Има и вариант тези разходи да Ви се финансират напред, по програма на Испанското правителство, където имаме изградени партньорски отношения.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: http://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 2. Николай

  Имали предвидено финансиране в проекти за електроцентрали от слънчеви батерии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.