Начало / Акцент Евро Финансиране / Животновъдите ще решават как да бъдат разпределени 11 млн. лв. европейска помощ

Животновъдите ще решават как да бъдат разпределени 11 млн. лв. европейска помощ

Животновъдите трябва спешно да предложат на Министерството на земеделието, храните и горите как да бъдат разпределени 11 млн. лв. Средствата представляват извънредна европейска помощ за сектора, която трябва да се консумира най-късно до 30 септември. Въпросът за разпределяне на субсидиите бе повдигнат от министъра на земеделието, храните и горите по време на Консултативния съвет по животновъдство, в който взеха участие освен представители на бранша и ръководствата на ДФ „Земеделие“ и Българската агенция по безопасност на храните.

Теми на дискусия по време на Консултативния съвет бяха също специфичните изисквания на производство, събиране, транспортиране и преработка на сурово краве мляко, предлагането на пазара на мляко и млечни продукти и официалния им контрол.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов заяви, че ще положи всички усилия да бъдат възобновени външни пазари за износ на живи животни, като се фокусира върху този към южната ни съседка Република Турция.

Участниците обсъдиха и условията и реда за прилагането на схемите за директни плащания за кампания 2017 г., както и прилагането на мярка 14 „Хуманно отношение към животните“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

 

ВИЖ СЪЩО

Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“ през 2018 г.

9 мерки по ПРСР ще се отворят през 2019 г. „Над 2,5 млрд. лева са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.