Начало / Акцент Евро Финансиране / Закриват дирекция „Сапард“, подсилват администрацията на ПРСР и Техническия инспекторат

Закриват дирекция „Сапард“, подсилват администрацията на ПРСР и Техническия инспекторат

ДФЗПоредно изменение на Устройствения правилник на ДФ „Земеделие“ (ДФЗ) закрива дирекция „Сапард“, която е част от специализираната администрация на фонда. Предложение за промяната на правилника чрез постановление е внесено за одобрение от правителството. Служителите в дирекцията са 15.

Предприсъединителният фонд „Сапард“ имаше срок на действие 2000-2006 г.  На България бяха отпуснати 52,124 млн. евро за 7-годишния период.

Администрацията, която обслужваше „Сапард“ ще бъде разпределена към дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони“ предвид на това, че със стартиране на новата Програма за развитие на селските райони основната натовареност през първите години ще бъде в етапите на договориране на проектите. „За по-добра организация при прилагането на всички мерки, включени в новия програмен период по Програмата за развитие на селските райони, във връзка със завишените изисквания за контроли и проверки съгласно новия финансов регламент е необходимо увеличаване на числеността и на дирекция „Технически инспекторат““, пише в доклада си към правителството министър Десислава Танева.

 

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Промени по процедурата „Насърчаване на предприемачеството“

Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 обявява за  втори път обществено обсъждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *