Начало / Евро Новини / Започват три процедури по програма "Конкурентоспособност"

Започват три процедури по програма "Конкурентоспособност"

Три процедури по оперативната програма „Конкурентоспособност“ ще стартират до края на годината.

Това заяви заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов по време на конференцията „Промени и предизвикателства за малките и средните предприятия във време на криза“.

Трите процедури са „Технологична модернизация в предприятията“, „Насърчаване на бизнес кооперирането и клъстерите“ и „Създаване на регионални бизнес инкубатори“.

Останалите мерки по програмата са свързани с опростяване на административните пречки пред бизнеса, насърчаване на образованието, улеснен достъп до финансиране и други.

Източник: Investor.bg

ВИЖ СЪЩО

На вниманието на кандидатите по ПРСР: Индикативен график за прием на заявления за подпомагане за 2017 г. – част II

Здравейте, приятели! В днешната кратка публикация продължаваме с индикативния график по ПРСР и остатъка от …

6 коментара

 1. Здравейте,
  Какви са възможностите за финансиране по програма за развитие на конкурентноспособността за фирма занимаваща се с пласмент и дистрибуция за напитки в гр. Средец, обл. Бургас. Същото ми запитване стои и за фирма занимаваща се с транспортна дейност. Благодаря Ви предварително за оказаното внимание и отделено време.

  • Ивайло Янков

   Здравейте г-жа Тодорова,

   Моля уточнете, какво се има предвид, като казвате „транспорт“, що касае де дейността свързана с дистрибуция, то тя няма как да бъде финансирана по програма за безвъзмездна помощ.

 2. Иавайло Здравков

  Здравейте Павел,
  „Технологична модернизация”, програма „Конкуретноспособност” се очаква да стартира през първото тримесечие на тази година, просто в един от публикуваните документи има допусната техническа грешка, това е причината да се получава това разминаване.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: http://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 3. Здравейте,
  До колкото разбирам от вашата статия, схемата за „Технологична модернизация“ ще стартира в началото на тази година, а от индикативната годишна програма на ОП“РКБИ“ публикувана по повод 100 дни на правитеслтвото прогнозния срок е третото тримесечие на 2010г.Може ли малко разяснение по въпроса.

 4. Иавайло Здравков

  Здравейте Николай,

  Идеята на програма „КС” и в частност „Въвеждане на възобновяеми енергийни източници“ е следната:

  Ако примерно Вие имате някакво производство, може да кандидатствате с проект за изграждане на ФВ – Централа с цел да използвате произведената електро енергия за вашето производство. Това е приложими за всякакви ВЕИ източници с цел оптимизация и намаляване на разходите Ви.

  Изграждане на ФВ – Централа с цел бизнес се финансира по програма „РСР” Мярка 312.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: http://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 5. Николай Христов

  Какви са възможностите и начините за финансиране на инвестиционен проект „Изграждане на фотоволтаична електроцентрала“ по ОП Конкурентоспособност – схема „Въвеждане на възобновяеми енергийни източници“ (видно от презентацията на Министъра на Икономиката по повод 100 дни от управлението на новия екип на Министерството) и кои могат да бъдат бенефициенти по тази схема?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.