Начало / Акцент Евро Финансиране / Започва изплащането на преходната национална помощ за животни

Започва изплащането на преходната национална помощ за животни

Субсидията за овце и кози ще бъде преведена наведнъж, за крави и биволи – на два транша

биволиСъс заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева е определен размерът на плащанията по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки, кози-майки, говеда и биволи.

По Схемата за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството, помощта е на стойност от 35.43 лв. за едно допустимо за подпомагане животно. Фермерите кандидатствали по Схемата – за необвързано производство с говеда ще получат по 190.00 лв., а за биволи по 336.00 лв. на животно.

Плащанията ще започнат в рамките на настоящата седмицата, като Държавен фонд „Земеделие“ ще изплати в пълен размер субсидиите  на стопаните отглеждащи овце-майки и кози-майки.

Помощта за говеда и биволи ще се преведе на два транша. Първият ще е през ноември, вторият през януари 2017 г. При първото плащане субсидията ще е по 102.40 лв. за говеда и по 183.00 лв. за  биволи. По Схемата за необвързано производство остатъкът от подпомагането ще бъде преведен през януари 2017 г. Тогава стопаните на крави ще получат по 87.60 лв. за животно, а на биволи – по 153.00 лв. 1

Финансовият пакет по Схемата за преходна национална помощ за говеда за 2016 година е в размер над 44 млн. лева.

Общият бюджет по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството за настоящата кампания е над 37 млн. лева, като броя на подпомаганите животни се увеличава с над 33 хил. броя или с повече от 3%.

 

ВИЖ СЪЩО

ДФЗ: 89% от помощта за горивата са изплатени

ДФ „Земеделие“ преведе първи транш в размер на близо 73 млн. лв. (72 864 453 лв.) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.