Начало / Акцент Евро Финансиране / Започна кандидатстването на доставчици по схемата „Училищно мляко“

Започна кандидатстването на доставчици по схемата „Училищно мляко“

дете хапва млякоОт днес, 2 ноември, започна кандидатстването на доставчици, които иска да участват в европейската схема „Училищно мляко“. До 13 ноември те трябва да подадат заявления в областните дирекции на ДФ „Земеделие“.

По схемата могат да участват учебни заведения, еднолични търговци, търговски дружества, кооперации, признати организации на производители и общини.

„Училищно мляко“ обхваща децата от първа до подготвителна група на детските градини, както и тези от подготвителна група и учениците от І до IV клас включително на държавните, общински и частни учебни заведения. По схемата заведенията ще се зареждат с прясно и кисело мляко, както и с млечни продукти.

До 2014 г. интересът към схемата бе слаб поради ниското ниво на подпомагане, което се осъществяваше само със средства от Европейския фонд за гарантиране в земеделието (ЕФГЗ). Като част от проведената през 2013 г. реформа на общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС беше дадена възможност на държавите-членки, които желаят да участват в схемата, да изготвят стратегия за нейното прилагане на национално равнище, в резултат на което е изготвена Наредбата за условията и реда за прилагане на схема „Училищно мляко” и е осигурено съфинансиране от националния бюджет.

Документите за кандидатстване са на сайта на ДФ „Земеделие“ – схема „Училищно мляко“ 2015-2016 г.

 

ВИЖ СЪЩО

БАБХ затвори два обекта във Варна заради натровени ученици

Областна дирекция по безопасност на храните – Варна (ОДБХ-Варна) спря от експлоатацията заведението и фирмата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.