Начало / Акцент Евро Финансиране / За кандидатите по мярка 7.2 – приемът започва в края на Август.

За кандидатите по мярка 7.2 – приемът започва в края на Август.

Приемът по подмярка 7.2 за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура по Програма за развитие на селските райони, ще бъде отворен в края на август и ще бъде затворен в края на месец септември – това заяви министърът на земеделието Десислава Танева. Също така добави, че е имало възможност и за по- скорошен прием, но за удобство на общините, той ще стартира в края на август, когато работоспособността на общините е по- висока. Тя прогнозира, че до две седмици Наредбата ще бъде публична и ще може да се издаде заповедта за отваряне на приема.

Относно ограничението за кандидатстване – с до три проекта на община – Танева заяви, че налагането на ограничение е било подкрепено от всички общини, но е имало различия относно броя на проектите. По думите и видовете инвестиции по мярката са в реконструкция, модернизация, изграждане на малка по вид инфраструктура по пътна мрежа, улична мрежа, във ВиК – инфраструктура, в социална, културна и образователна, с отделните бюджети за отделните инвестиционни дейности. Министър Танева поясни, че за пътна и улична инфраструктура средствата са 3 млн. евро, за социална са 2 млн. евро, за образователна са 1 млн. евро и 200 хил. евро за културна. Приоритет ще се дава за главни улици и водоснабдителни системи в селата.

От заседанието на „Комитета по наблюдение” стана ясно и, че минималният брой точки, който се изисква от кандидатите ще бъде 20 точки. Приоритет също така ще се дава на общини от Северозападен район, с по-висока безработица и по-голяма нужда от подновяване на инфраструктурата. Допълнително бе уточнено , че проекти със социална, образователна и културна инфраструктура ще могат да включват само един обект.

ВИЖ СЪЩО

Разплащателните агенции на България и Хърватска обмениха опит в разкриването на измами с европари

Разплащателните агенции на България и Хърватска обмениха опит в противодействие на измамите в рамките на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.