Начало / Акцент Евро Финансиране / Земеделската и горска техника вече ще е с европейски сертификат

Земеделската и горска техника вече ще е с европейски сертификат

тракторМинистерството на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба за реда за одобряването на типа и надзора на пазара на земеделски и горски превозни средства. Текстът е достъпен на електронната страница на МЗХ.

Нормативът ще касае трактори (категории Т и С), ремаркета (категория R) и сменяема прикачна техника (категория S), които са произведени у нас или внесени от чужбина. При изпълнение на условията в наредбата министърът на земеделието и храните ще издава европейски сертификат за машините.

С измененията в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника, функциите и дейностите на Контролно – техническата инспекция преминаха към МЗХ, а центровете за изпитване и сертифициране към Министерството и Областните дирекции „Земеделие”.

С предложения проект на наредба се определят условията и реда за извършване на оценка и контрол на произвежданите превозни средства, системи, компоненти или отделни технически възли, както и надзора на пазара. Проектонаредбата заменя 15 наредби, които определяха дейността на закритата КТИ.

 

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

обучения

Процедура „Обучения за заети лица“ отвори за прием на проектни предложения!

От 12.04.17 г. до 30.06.2017 г. ще бъда отворена за прием на проектни предложения процедура „Обучения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *