Начало / Акцент Евро Финансиране / Земеделските министри обсъждат директива срещу нелоялните търговски практики

Земеделските министри обсъждат директива срещу нелоялните търговски практики

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще председателства Съвета по земеделие и рибарство в Люксембург.  Министрите на земеделието ще обсъдят предложението за директива насочена срещу нелоялните търговски практики. Тя би следвало да гарантира по-честно третиране на малките и средни ферми и земеделски предприятия.

Тема по време на заседанието ще бъдат и заключенията на Съвета срещу разхищаването на храна.

На 16 април ще се проведе четвъртото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство по време на българското председателство. В първите  три заседания министрите обсъдиха бъдещето на Общата селскостопанска политика, в следствие на което бяха приети и Заключения на председателството.  Те призовават за засилване на добавената стойност на ОСП с оглед адресиране на новите предизвикателства, по-голяма гъвкавост за държавите членки да взимат решения, съответстващи на местните нужди и особености и укрепване на устойчивостта на земеделския сектор. Заедно с това се подчертава приносът на ОСП към екологичните цели и необходимостта от подобряване на качеството на живот в селските райони.

ВИЖ СЪЩО

Нови възможности за кандидатстване по процедура за подбор на проекти по мярка 4.2

Местна инициативна група „Поморие“ обявява процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 4.2 “Инвестиции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.