Начало / Акцент Евро Финансиране / Земеделският министър подписва протокол във Франция

Земеделският министър подписва протокол във Франция

Бик на изложението SIA, ФранцияМинистърът на земеделието и храните Десислава Танева ще посети българския щанд на Международното селскостопанско изложение „SIA (Salon International de l’Agriculture) 2016”, Париж, Франция.

България участва с щанд, наподобяващ родния бит и култура. Той заема 80 кв. метра, а изложителите са 12 фирми. Гостите и посетителите на изложението ще могат да дегустират характерни за страната ни български продукти и напитки, като млечни продукти – овче, краве, козе и биволско сирене, кашкавал от овче и краве мляко, месни колбаси  със защитени георграфски наименования – филе „Елена“ Говежда Кайзер пастърма, „Кайсерован Врат Тракия“ и луканка „Панагюрска“, локум, мед, розови продукти, вино и др.

В рамките на посещението министър Танева ще се срещне с Жан-Мари Оран – генерален директор на Международната организация по лозата и виното.

По време на форума официално ще се подпише  протокол за сътрудничество между МЗХ и Национална служба за земеделски и морски продукти на Френската Република /Франсагример/.

ВИЖ СЪЩО

До дни компенсират овощари с 63 хил. лв.

Допълнителен финансов ресурс от 63 000 лв. за унищожени овощните насаждения одобри УС на ДФЗ, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.