Начало / Акцент Евро Финансиране / ИАРА ще получи еврофинансиране за събиране на данни от сектор рибарство

ИАРА ще получи еврофинансиране за събиране на данни от сектор рибарство

СозополИзпълнителната агенция по морско дело и рибарство (ИАРА) е поканена от Управляващ орган на Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г. (ПМДР) да представи проектно предложение в качеството й на конкретен бенефициент. Целта е по процедура и по мярка да бъде предоставена на агенцията финансова подкрепа за „Събиране на данни по Национална програма за събиране и управление на данни от сектор „Рибарство“ 2014-2016 година“.

По настоящата мярка, режимът на държавните/минимални помощи не е приложим, посочмат от Министерството на земеделието и храните.

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство. Индикативният бюджет по процедурата е 1 200 000,00 лева.

Финансовата помощ по реда на тази мярка е безвъзмездна, предоставя се в рамките на определения бюджет за мярката в ПМДР 2014 – 2020 г. и е в размер до 100 % от общите допустими разходи за дейности.

Подаването на проектното предложение по настоящата процедура се извършва по изцяло електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН ) единствено с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ интернет адреса https://eumis2020.government.bg.

 

 

ВИЖ СЪЩО

ДФЗ: 89% от помощта за горивата са изплатени

ДФ „Земеделие“ преведе първи транш в размер на близо 73 млн. лв. (72 864 453 лв.) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.