Начало / Акцент Евро Финансиране / Изменят наредбата за ползване на язовирите, които са държавна собственост

Изменят наредбата за ползване на язовирите, които са държавна собственост

Язовир "Каменец"
Язовир „Каменец“

Зоните за риболов в язовирите, които са държавна собственост, вече ще са определени с географски координати, вместо да се нанасят върху картов материал. Това е една от промените, залегнали в проекта на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 37 от 2008 г. за ползването на язовирите – държавна собственост, в рибностопанско отношение и правилата за извършване на стопански, любителски риболов и аквакултури в обектите – държавна собственост по чл. 3, ал. 1 от Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА). Проектът е публикуван на страницата на Министерството на земеделието и храните и е разписан както от аграрния министър, така и от министъра на околната среда и водите.

С наредбата се определят и правилата за извършване на любителски риболов и аквакултури в язовирите – държавна собственост, и правилата за извършване на стопански риболов и аквакултури в Черно море и река Дунав.

На първо място част от предложените изменения на наредбата се правят с оглед синхронизиране на разпоредбите ú с действащите към момента ЗРА, Закон за водите (ЗВ) и подзаконови нормативни актове по тяхното прилагане, посочва в мотивите си към проекта зам.-министърът на земеделието Свилен Костов.

Чрез отпадане на ограничението за картов материал да се ползват данни от картата на възстановената собственост за земеделските и горските територии или карти на съответната басейнова дирекция, и въвеждане на използването на географски координати, се цели да се прецизира определянето на технологичните зони за експлоатация.

 

ВИЖ СЪЩО

От днес овцевъди и козевъди кандидатстват за помощта de minimis

От днес, 19 юли, овцевъди и козевъди в страната заявяват подпомагане по държавната помощ de minimis. Крайният срок …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.