Важна информация
Начало / Акцент Евро Финансиране / Има 45 проекта по две мерки от програмата за Морско дело и рибарство

Има 45 проекта по две мерки от програмата за Морско дело и рибарство

преработка на риба45 проекта на обща стойност над 47 млн. лв. са подадени по две мерки от Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020. Това са подмерките 2.2. “Продуктивни инвестиции в аквакултурата” и 5.4. „Преработка на продуктите от риболов и аквакултура“, съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов по време на информационна среща по Програмата, която се проведе в Тракийския университет в град Стара Загора.

Заместник-министър Костов подчерта, че сектор „Рибарство и аквакултури” има нужда от тясна връзка с науката и бизнеса. По думите му, няма как страната ни да има устойчиво развитие в сектора без подготвени кадри, които да го развиват. ”Разчитаме на Тракийския университет в неговите усилия да подготвят добри специалисти в областта на аквакултурите. Държавата ще направи всичко възможно, за да подготви нормативни условия, при които експертите по аквакултури да намерят реализация”, каза още той.

 

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Връчиха 14 договора по мярка 4.1 на Рибарската програма

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева връчи първите договори, сключени по Програмата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *