Начало / Акцент Евро Финансиране / Инвестициите в напояване ще са допустими в проектите по мярка 4.1

Инвестициите в напояване ще са допустими в проектите по мярка 4.1

Десислава ТаневаМинистерството на земеделието работи в посока инвестициите за напояване да бъдат допустими при повторното отваряне на мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ в средата на тази година. Това съобщи аграрният министър Десислава Танева във Варна, цитирана от агенция „Фокус“.

„Надяваме се допустимостта за подкрепа на инвестиции в напояване за частни бенефициенти да бъде решено в близките месеци. Мярка 4.1, която допуска тази инвестиция, е индикирана за отваряне в средата на годината и ние сме го направили с плана тези инвестиции да станат допустими дотогава. Имаме да приемем още едно изменение в Закона за сдруженията за напояване, тоест да изпълним определени условия, които се работят, за да станат допустими.

Втората тема е относно допустимостта за подкрепа на инвестиции в хидромелиорации за публичните такива. Тук въпросът е по-сложен – би следвало и може да се реализира след реформа в търговското дружество, което в момента извършва тази услуга – Напоителни системи”, каза още министър Танева и допълни, че процесът е дълъг, тъй като се изисква приемане на законодателни актове.

 

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

На 22 февруари започва международното селскостопанско изложение Агра 2017

Международното селскостопанско изложение Агра 2017 г. се открива утре, 22 февруари, в пловдивския панаир. Лентата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *