Начало / Акцент Евро Финансиране / Инвестициите в напояване ще са допустими в проектите по мярка 4.1

Инвестициите в напояване ще са допустими в проектите по мярка 4.1

Десислава ТаневаМинистерството на земеделието работи в посока инвестициите за напояване да бъдат допустими при повторното отваряне на мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ в средата на тази година. Това съобщи аграрният министър Десислава Танева във Варна, цитирана от агенция „Фокус“.

„Надяваме се допустимостта за подкрепа на инвестиции в напояване за частни бенефициенти да бъде решено в близките месеци. Мярка 4.1, която допуска тази инвестиция, е индикирана за отваряне в средата на годината и ние сме го направили с плана тези инвестиции да станат допустими дотогава. Имаме да приемем още едно изменение в Закона за сдруженията за напояване, тоест да изпълним определени условия, които се работят, за да станат допустими.

Втората тема е относно допустимостта за подкрепа на инвестиции в хидромелиорации за публичните такива. Тук въпросът е по-сложен – би следвало и може да се реализира след реформа в търговското дружество, което в момента извършва тази услуга – Напоителни системи”, каза още министър Танева и допълни, че процесът е дълъг, тъй като се изисква приемане на законодателни актове.

 

ВИЖ СЪЩО

БАБХ затвори два обекта във Варна заради натровени ученици

Областна дирекция по безопасност на храните – Варна (ОДБХ-Варна) спря от експлоатацията заведението и фирмата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.