Начало / Акцент Евро Финансиране / Инспектори заличиха ресторант, който е работел след заповед за временно спиране

Инспектори заличиха ресторант, който е работел след заповед за временно спиране

Областна дирекция по безопасност на храните във Варна заличи регистрацията на обект за обществено хранене в морския курорт „Св. Св. Константин и Елена“. Драстичното наказание е заради неизпълнение на заповедта на областната дирекция ресторантът да бъде затворен докато не отстрани констатираните нарушения.

В средата на месец юли компетентните институции ОДБХ Варна, Териториална дирекция на Националната агенция за приходите, Комисията за защита на потребителите, Инспекция по труда, Регионална здравна инспекция – Варна и община Варна са извършили проверка в ресторанта. Инспекторите от всички институции са установили редица нарушения на нормативните изисквания. Служителите на ОДБХ са връчили заповед за спиране експлоатацията на обекта, считано от 14.07.2017 г.. Представителят на собственика е отказал обектът да бъде запечатан чрез поставяне на удостоверителни знаци на ОДБХ. На 17.07.2017 г. въз основа на постъпило заявление за възстановяване дейността на обекта, е извършена проверка, при която е установено, че нарушенията, послужили като основание за спиране експлоатацията, са отстранени и ОДБХ Варна възстановява експлоатацията на обекта. В периода последващ възстановяването на дейността в областната дирекция са представени копия на документи от служители на други институции, участвали в проверката на 14.07.2017 г., от които е видно, че през периода на действие на заповедта ресторантът е извършвал търговия с храни.

На основание събраните доказателства за извършване на търговия с храни в спрян от експлоатация обект ОДБХ Варна заличава регистрацията на заведението. За случая е уведомена Районна прокуратура Варна.

 

 

ВИЖ СЪЩО

Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“ през 2018 г.

9 мерки по ПРСР ще се отворят през 2019 г. „Над 2,5 млрд. лева са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.